Ventilatieroosters | Leverancier van diverse ventilatieroosters

Ventilatieroosters: de juiste ventilatie-oplossingen  

Voldoende ventilatie zorgt voor een gezond binnenklimaat in een woning. Dagelijkse activiteiten zoals wassen, koken, verwarmen, slapen en roken zorgen voor geurtjes, bacteriën, schimmels en een vervuilde lucht. Daarmee daalt de luchtkwaliteit. De vervuilde lucht in woningen moet worden ververst en daarvoor leveren wij ventilatieroosters.

De voordelen van ventilatieroosters 

Ventilatieroosters zorgen voor luchtverversing. Daarnaast zijn onze ventilatieroosters inbraakveilig, regeninslagvrij en insectenwerend. Ook zijn de roosters gemakkelijk schoon te maken en ze zorgen voor een continue verversing van de lucht in een woning.

Ventilatie is essentieel voor uw wooncomfort 

We produceren een breed scala aan ventilatieroosters. Zoekt u een specifieke oplossing? Dan kunnen we ook daarbij helpen. Ventilatie is een essentieel onderdeel voor wooncomfort. Immers is al wetenschappelijk aangetoond dat blootstelling aan vervuilde binnenlucht negatieve gevolgen heeft voor de gezondheid.

 

Hieronder benoemen we de verschillende type ventilatieroosters die wij leveren.

TC60: ventilatierooster in aluminium  

De “Pascal TC60” is een thermisch onderbroken kleprooster in aluminium. Het is geschikt voor ramen met slechts 60 mm glasaftrek. Het wordt geplaatst op het glas van een houten, aluminium of kunststof raam. Het ventilatierooster heeft een geperforeerde binnenrooster dat fungeert als insectenwering. Het rooster is handmatig open of dicht te zetten in diverse standen.

THM90: ventilatierooster voor hef- schuifpuien en schuiframen 

De “Pascal THM90” is een vlak rooster. Het ventilatierooster bevat een extra windklep binnenin (geïntegreerd) waardoor een hoge waterdichtheid is gegarandeerd. Hierdoor is de THM90 een geschikt ventilatierooster voor hef- schuifpuien en schuiframen.

 

THM90 TR

De “Pascal THM90 TR” heeft dezelfde specificaties als onze THM90. De THM90 TR is echter de versie voor montage tussen twee raamprofielen.

 

THM90 PB

De “Pascal THM90 PB” heeft dezelfde specificaties als onze THM90. De THM90 PB is echter de versie voor montage onderaan het glas.

Ventilatieroosters voor verborgen plaatsing 

We leveren diverse soorten ventilatieroosters voor verborgen plaatsing. Het (zelfregelend) ventilatierooster dient achter het buitenspouwblad te worden aangebracht. Dit zodat het van buitenaf niet zichtbaar is. Ook is het mogelijk om het rooster discreet te plaatsen met een vlak aluminium buitenprofiel. Daarbij is het insectenwerend en beschermt het tegen regeninslag. Enkele van onze uitvoeringen zijn: Ducotop, Ducofit, Ducomax, Minimax, Buva Topstream en de Renson Invisivent.

Akoestische ventilatieroosters  

Wij leveren ook akoestische ventilatieroosters. Daarbij heeft u de keuze uit plaatsing op het glas of tussen de profielen. De akoestische ventilatieroosters laten verse lucht binnen en houden het geluid buiten. Enkele uitvoeringen zijn: Buva Susstream, Buva Acoustream, Renson Sonovent, Ducomax, Duco Minimax en de Duco Firemax.

Zelfregelende ventilatieroosters  

Wij leveren diverse soorten zelfregelende ventilatieroosters. De zelfregelende klep voorkomt tocht en helpt om energieverliezen te minimaliseren. De klep reageert automatisch op de verschillen in winddruk. Verder kan het niet worden geregeld door de gebruiker. Enkele van onze uitvoeringen zijn: Ducoton, Ducoklep, Ducoline, Duco Glasmax, Buva Fitstream en de Renson AR75.

 

Zoekt u een andere oplossing voor uw ventilatie? Bijvoorbeeld voor uw veranda, serre, of hellende daken? Of wilt u ventilatie combineren met zonwering, rolluiken of muurroosters? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.