Aluminium kozijnen: de voordelen en nadelen

Aluminium kozijnen: de trend van het moment. Kozijnen met klasse maar tegelijkertijd ook superstoer. Één ding is zeker: wij zijn er weg van. Jij ook? Om een overwogen keuze te maken wil je natuurlijk wel de voor- én nadelen van aluminium kozijnen op een rijtje hebben. En hoe geweldig we aluminium kozijnen ook vinden, eerlijk is eerlijk, sommige punten van aluminium kozijnen kun jij als nadeel ervaren. We leggen de voordelen en nadelen van aluminium kozijnen graag aan je uit.

Aluminium kozijnen in het echt ervaren?

Op deze pagina zetten wij de voor- en nadelen op een rijtje. Wil je echt de juiste beslissing maken? En onze aluminium kozijnen zelf ervaren? Kom dan langs in onze showroom. Tijdens een persoonlijke afspraak kijken we welke kozijnen het beste bij jou passen.

Bezoek de showroom

De voordelen van aluminium kozijnen

We beginnen natuurlijk met het leukste onderdeel: de voordelen van aluminium kozijnen.

 • Een van de grootse voordelen van aluminium kozijnen is dat ze superslanke profielen hebben. Daardoor zijn aluminium kozijnen modern en een lust voor het oog.
 • De aluminium kozijnen worden in de aluminiumfabriek bij ons in Deurne geproduceerd. Dat is een groot voordeel en daarom kun je altijd vertrouwen op onze leveringen. Meer weten over deze aluminium fabriek? Kijk dan eens op atoom13.nl.
 • Een groot voordeel van aluminium kozijnen is dat ze stevig zijn maar tegelijkertijd ook licht van gewicht. De kozijnen zijn daarom bijvoorbeeld ideaal voor grote raamoppervlakken.
 • Met aluminium kozijnen kun je kiezen uit een ontelbaar aantal mogelijkheden. Benieuwd? Plan een afspraak in onze showroom en zie het zelf.
 • Aluminium kozijnen zijn een duurzame keuze. Ze gaan wel 50 jaar mee. Aluminium is makkelijk te recyclen en kent geen kwaliteitsverlies. Hierdoor het is herbruikbaar.
 • Een van de grote voordelen van aluminium kozijnen vinden mensen vaak het onderhoud. Er is namelijk geen onderhoud nodig. Aluminium kozijnen zijn goed bestand tegen veranderende weersomstandigheden. Het enige wat je ooit hoeft te doen is een doek over de kozijnen te halen om ze mooi schoon te houden.
 • Aluminium kozijnen zijn geschikt voor alle soorten glas. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat het glas wat jij graag wilt er niet in past.
 • We gaan er niet vanuit, maar mocht er toch een krasje of een deuk op jouw kozijnen komen dan is dit erg makkelijk te repareren. Een voordeel waar je hopelijk nooit gebruik van hoeft te maken.
 • Het laatste, maar zeker geen onbelangrijk, voordeel is dat aluminium kozijnen inbraakwerend zijn. Het is namelijk vrijwel onmogelijk voor een inbreker om het kozijn kapot te maken.

De nadelen van aluminium kozijnen

Zoals je ziet is het lijstje met voordelen van aluminium kozijnen aardig lang. Het lijstje met nadelen van aluminium kozijnen is gelukkig heel wat korter. En daarbij vragen we het ons ook nog af of het wel echte nadelen zijn, maar dat mag ieder voor zich natuurlijk beslissen.

 • Het is belangrijk om goed na te denken over welke kleur je jouw aluminium kozijnen wilt. Je kunt namelijk kiezen uit vele kleuren, maar je kunt een aluminium kozijn niet later nog op kleur schilderen. Dit kun je als een nadeel van aluminium kozijnen zien, maar als het goed is heb je van tevoren goed nagedacht. Hier helpen we je natuurlijk ook bij.
 • De isolatie van aluminium kozijnen wordt soms als nadeel ervaren. Oorspronkelijk was het zo dat aluminium kozijnen niet de hoogste isolatiewaarden hadden. Dit is verleden tijd. Wij doen er alles aan om deze isolatiewaarde zo hoog mogelijk te krijgen en lopen voorop met innovaties. Je hoeft dus niet bang te zijn dat we je in de kou laten zitten.
 • Sommigen vinden de prijs van aluminium kozijnen een nadeel. We gaan op deze pagina daarom ook niet vertellen dat aluminium kozijnen goedkoop zijn. Wel kunnen we vertellen dat we voor kwaliteit gaan. Aluminium kozijnen zijn een eenmalige investering waarvan je lang kunt genieten.
 • Aluminium kozijnen zijn wat lastiger te bewerken dan bijvoorbeeld een houten kozijn. Daar draaien wij niet omheen. Je draait bijvoorbeeld niet zomaar een schroef in een aluminium kozijn. Maar daarbij vragen we ons ook af of je dat bij zo’n eyecather wel moet willen.
 • Je hoort wel eens dat aluminium kozijnen niet in direct contact mogen staan met materialen zoals koper, lood of staal. Dit wordt benoemd omdat dit roestvorming kan veroorzaken. Wanneer je geen extra beschermlaag toepast kan dit ook zeker het geval zijn. Extra beschermlagen worden daarom altijd aangeraden. Zo kun je het langst van jouw mooie kozijnen genieten.

Kozijnen met een visie

Kozijnen uit eigen fabriek

Advies op maat

Maak de juiste keuze

We hebben de voor- en nadelen van aluminium kozijnen voor jou op een rijtje gezet. Als je het ons vraagt hebben aluminium kozijnen alleen maar voordelen, maar door dit artikel kun je een overwogen keuze maken. Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op of plan een afspraak bij ons in de showroom.

Maak een afspraak
Aluminium kozijnen

BEZOEK ONZE SHOWROOM

Jij of jouw klant ziet door de bomen het bos niet meer. Er is zoveel te kiezen, maar wat houdt alles precies in?
Bezoek onze showroom en krijg een gevoel met de verschillende mogelijkheden. Daarnaast kun je onze kwaliteit voelen en ervaren.